Winkel

Harrie Bielders

Boeken, verhalen, gedachten .......

Winkel:


1.   Boek 'Mijn onze vader'.

2.   Boek 'Zeven vragen over het leven'.

  

Van de serie 'Ventsters':


3.   Boek 'Reiken naar de hemel'.

4.   Boek 'Voorbij het materiële  denken'.

5.   Boek 'Een trap van steen en wolken'.

6.   Boek 'Wat ik dacht'. (Verschijnt eind 2020.)

7.   Boek 'Wat ik zag'. (Verschijnt eind 2020.)


Van de serie 'Stilte- en reflectiemomenten':


8.   Briefmapje 'Overpeinzingen': 12 Columns en 12 teksten.

9.   Boekje 'Gedachten, Audius 1'.

10. Boekje 'Gedachten, Audius 2'.

11. Boekje 'Teksten die me raakten'.

12. Boekje 'Beelden en overpeinzingen'.


Van de serie 'Verhalen':


13. Boekje 'Ik vertrok'.

14. Boekje 'Over kleuren'.

15. Boekje 'Emancipatie'.


Van de serie 'Reiken naar een mooie wereld':


16. Mapje met 10 boekenleggers met afbeeldingen en teksten ter inspiratie.

17. 20 wenskaarten met afbeeldingen en teksten ter inspiratie.

18. 2 wenskaarten 'Sterrenbeelden' en 'Planetentypen'.

19. 12 wenskaarten met de 12 sterrenbeelden.

20. (Verjaardag)kalender met sterrenbeelden.

21. 17 Beelden uit steen.

1.

Mijn onze vader.


Recensies.


'Behoedzaam loopt een zoon door het leven van zijn vader. Hij legt stijgerplanken uit over het gat in beider levens: 25 jaar afstand tussen zijn vader en hem. Een karwei waarmee hij recht doet aan zijn vader, zichzelf en hun relatie. Wat te doen met een gat in ons leven?'

Fetsje Kingma


'Een intiem en met veel gevoel geschreven verhaal, dat op meerdere momenten ontroert. Een geschiedenis van twee botsende karakters, die na vele jaren en met veel inspanning uiteindelijk hun tegenstellingen weten te overbruggen. Een document humain pur sang!.'

Leo Bielders


Voorwoord


'Mensen die geschiedenis schrijven, zijn het nooit met elkaar eens, en toch is het echt gebeurd. Over één ding dat maar één keer is gebeurd vertellen ze wel honderd verschillende verhalen. Ze schrijven er boeken over. De mensen die erbij waren zagen niet allemaal hetzelfde. Zelfs met de televisie weet je niet echt wat er is gebeurd, en zelfs wanneer je erbij bent, zie je het niet goed, of je ziet niet alles, of je ziet alleeen wat je kan of wil zien ................'


Dialoque avec mon jardinier / Gesprekken met mijn tuinman, Henri Cueco, Rotterdam, Donker 2006, pag. 87


Champlin-Frankrijk 2008

© Harrie Bielders 


Aantal paginas's: 64.


Het boek kun je lezen op deze website, maar als je het liever leest met het boek in je handen of om het als cadeau te geven, kun je het ook bestellen en wel via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.

Prijs inclusief verzendkosten: 12,50 euro.

2.

Zeven vragen over het leven.


Voorwoord.


18 december 2012 ben ik aan mijn zeventigste levensjaar begonnen. Alle illusies over ‘nog niet oud’ zijn nu definitief voorbij, alsook de tijd van de overgang van werken naar niet werken. Ik heb het gevoel een bepaalde fase afgesloten te hebben en me te gaan richten op een andere, een totaal andere. Het is een periode van stilstaan en van achterom én vooruit kijken. Wat was dat allemaal en wat zal er zijn?

Gedreven door een voortdurende nieuwsgierigheid naar hoe het leven in elkaar steekt, zoek ik rond mijn 70ste naar antwoorden op 7 belangrijke levensvragen.


De 7 vragen en antwoorden zijn vastgelegd in 7 hoofdstukken, die op deze website zijn te vinden onder de submenus van Boeken/Zevenverhalen over het leven.

Het boek 'Zeven vragen over het leven' werd in november 2013 uitgegeven ter gelegenheid van mijn 70ste verjaardag.


Inhoud.


1. Waarom ben ik hier?

2. Wat en wie bepaalt mijn leven?

3. Wie en wat ben ik eigenlijk?

4. Ligt er een bepaald stappenplan aan mijn leven ten grondslag?

5. Hoe kom ik in contact met mijn diepste wensen en dromen?

6. Wat is liefde eigenlijk?

7. Wat is er na dit leven?

   

Champlin-Frankrijk 2013

© Harrie Bielders


Aantal pagina's: 80.


De teksten van dit boek kun je lezen op deze website, maar als je ze liever leest met het boek in je handen of om het als cadeau te geven, kun je het boek ook bestellen en wel via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.

Prijs inclusief verzendkosten: 12,50 euro.

SERIE 'VENSTERS'.

3.

Deel 1 van de serie 'Vensters'.

Reiken naar de hemel.

Zeven verhalen over het leven.


Recensies.


'Tijdens je leven kom je regelmatig voor keuzes te staan. Hoe neem je zo’n wissel en wat wil je ermee bereiken? Harrie Bielders beschrijft met veel inlevingsvermogen hoe hij zijn leven steeds opnieuw richting heeft gegeven. Aan zijn inzichten kunnen velen zich spiegelen!

Daarnaast geeft hij aan hoe hij in de loop der jaren zijn weg heeft weten te vinden in de vele veranderingen die zich in onze samenleving voordoen.

Kortom: een boek waarin op een inzichtelijke manier veel facetten van het leven aan bod komen en dat een niet alledaags licht doet schijnen op de wereld waarin wij leven. Een verademing in een tijd waarin veel niet meer lijkt op wat het geweest is.'

Leo Bielders


*

'Het getuigt van moed om je zo kwetsbaar te tonen. De levensthema’s zijn herkenbaar.'

Resi Hanssen


Voorwoord.


Richting geven aan ons leven, onze diepste dromen verwezenlijken, vraagt dat we inzicht hebben in waarvoor we hier zijn, in wat we willen en hoe we dat kunnen realiseren, vraagt inzicht in wie we zijn, hoe we handelen en in hoe de wereld om ons heen in elkaar steekt en vraagt te leren van alles wat we doen en tegenkomen door te reflecteren, in de hoop, via wellicht kronkelende paden en paadjes die soms stijl en soms vlak zijn, de top te bereiken die we willen en dus hebben te beklimmen en dan te kunnen genieten van het uitzicht dat voldoening en geluk schenkt, ons even verheft boven de aarde en ons dichter bij de hemel brengt, daar waar we vandaan komen en weer naar toe gaan en waarnaar we reiken.


Zeven verhalen over het leven.

Reflecties over gisteren, vandaag en morgen, op weg naar …


Inhoud.


0.Voorwoord.   

1.Babyboomer in de jaren zestig.

2.Een terugblik op 15 jaren Frankrijk.

3.Gepensioneerd en wat dan? 

4.Mijn monnik. 

5.Dao: de weg.

6.Van inzicht naar uitzicht.

7.Veranderen, hoezo?


Valkenburg oktober 2016

© Harrie Bielders


Aantal  pagina's: 125.


Het boek kost 15 euro inclusief verzendkosten. Je kunt het bestellen via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.


De verhalen in dit boek kun je ook vinden onder 'Verhalen' in het hoofdmenu.

4.

Deel 2 van de serie 'Vensters'.

Voorbij het materiële denken.

Een kleine filosofie over het leven.


Voorwoord.


Ik kwam rond mijn 20ste in aanraking met Filosofie op het Filosoficum in Velaines in België. Ook al koos ik na 2 jaar voor bouwkunde, architectuur en facility management, denken over hoe het leven in elkaar zit, waar we vandaan komen en waar we naar toegaan, denken over hoe we optimaal tot bloei kunnen komen, bleef een vast onderdeel van mijn bezigheden en vormde de grondslag voor mijn werk als architect, docent en consultant: gebouwen en steden vormgeven en manage-mentfilosofieën ontwikkelen met als uitgangspunt het scheppen van optimale omstandigheden voor onze persoonlijke groei en ontwikkeling tot vrije, bewuste en liefdevolle mensen, want dat is naar mijn mening de essentie en het doel van het leven.

Rond mijn 70ste ging ik op zoek naar antwoorden op zeven belangrijke levensvragen en schreef ik het boek ‘Zeven vragen over het leven’. Nu, na bijna 75 jaar geleefd te mogen hebben, probeer ik woorden te vinden voor het feit dat ik me niet thuis voel in een wereld waar alles wat niet aanwijsbaar en bewijsbaar als niet waar wordt verklaard en waarin vragen over de zin van geboorte, leven en dood uit de weg worden gegaan. De uitkomsten van deze zoektocht heb ik vastgelegd in dit boekje, in een kleine filosofie over het leven, of in de taal van mijn filosofiejaren: Un petit mémoire de mes pensées.


Valkenburg december 2018

© Harrie Bielders


Aantal  pagina's: 38.


Het boek kun je lezen op deze website, maar als je het liever leest met het boek in je handen of om het als cadeau te geven, kun je het ook bestellen en wel via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.

Prijs inclusief verzendkosten: 12,50 euro.

5.

Deel 3 van de serie 'Vensters'.

Een trap van steen en wolken.

De levensloop van de mens.


Voorwoord.


Het doel van het leven, van het op weg zijn door de jaren, is volgens mij om te groeien en ons te ontwikkelen tot vrije, bewuste en liefdevolle mensen. Net zoals een bloem- en bladknop zich in het voorjaar op een wonderbaarlijke wijze ontvouwen, willen wij van nature onze lichamelijke en geestelijke capaciteiten ontwikkelen en tot bloei laten komen. Waarom voelen we ons zo voldaan als we een diploma hebben gehaald, iets konden wat we eerst niet konden, na een moeizame klim de top van de berg bereikt hebben, de baan hebben gekregen die we echt wilden en waarvoor we hard hebben gewerkt?!

Baby’s oefenen onbewust al hun spieren en bewe-gingen om na enige tijd te kunnen lopen. Het is ontroerend om te zien hoe ze waggelend, lachend en met de armen hoog in de lucht hun eerste zelfstandige stapje zetten. En ook al vallen ze vele malen, iedere keer staan ze weer op en proberen op nieuw, vol vertrouwen en plezier in het leven.


We zijn op weg, jij, ik. En ook al staan we soms letterlijk of figuurlijk stil, de tijd voert ons mee door de dagen, weken, maanden en jaren, door de jaargetijden, de verschillende levensfasen en de specifieke tijd waarin we leven, waarin we mensen, situaties en gebeurtenissen tegenkomen die we vaak niet zelf bepalen maar die gewoon op onze weg komen en die ons uitdagen, waardoor we kunnen groeien en ons ontwikkelen.

Deels zijn we vrij in wat we doen en de wijze waarop we ons leven leiden, deels hebben we, of we het willen of niet, gewoon de algemene levensprocessen te doorlopen, zoals die van de groei van kind naar volwassene en die van het ouder worden.


Elke levensfase geeft voor onze groei en ontwikkeling een groot aantal mogelijkheden en heeft niet alleen zijn eigen opgaven maar minstens evenveel gaven. Het leven brengt ons stap voor stap verder en is als een trap van steen en wolken, met moeilijke perioden die ons uitdagen en perioden van voldoening die ons moed geven om iedere keer weer verder te gaan.

In dit boekje probeer ik de grote lijnen van het verloop van deze levenstrap te schilderen met al zijn steile en vlakke stukken, met alle bochten en uitzichten, en het perspectief waar deze trap naar toe leidt.


Inhoud.


1. Voorwoord. 

2. Wat en wie bepaalt mijn leven.

3. Ons rugzakje.

4. Ligt er een bepaald stappenplan aan mijn leven ten grondslag.

5. Overzichten van de verschillende levensfasen.

6. De tijd waarin we leven.

7. Levenssferen en- trappen.

8. Literatuur.

9. Van dezelfde auteur.


Valkenburg zomer 2019

© Harrie Bielders


Aantal  pagina's: 92.


Het boek kun je lezen op deze website, maar als je het liever leest met het boek in je handen of om het als cadeau te geven, kun je het ook bestellen en wel via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.

Prijs inclusief verzendkosten: 15,00 euro.

6.

Deel 4 van de serie 'Vensters'.

Wat ik dacht.

20 Columns 2015-2020.


Voorwoord.


Schrijven is voor mij voornamelijk een nieuwsgierig zoeken, een bewustwordingsproces van wat ik denk en voel. Mijn gedachten en gevoelens zijn vluchtig en daarom probeer ik ze te vangen, ze te ordenen in de structuur van een tekst. Het ordenen vraagt tevens om mijn gedachten te toetsen en eventueel aan te vullen of te veranderen op basis van de gedachten van anderen. Het is een zoeken naar wat voor mij waarde heeft.

 

Het schrijven begon toen ik op mijn twaalfde naar het Klein Seminarie ging en het schrijven van brieven de enige manier was om met thuis in contact te blijven. Tijdens mijn studie filosofie ontdekte ik dat ik het schrijven van werkstukken erg boeiend vond omdat alles wat ik las daarin een samenhangende structuur kreeg en ik mijn gedachten erin kon vormgeven. Het plezier in schrijven leidde onder andere tot het schrijven van een vijftal boeken over het vak facility management dat ik jarenlang doceerde.

 

Na mijn pensionering in 2004 kreeg ik alle tijd en ruimte om te schrijven over meer persoonlijke zaken en mijn gedachten en gevoelens over het verleden en heden te ordenen in tekst en kwamen er boeken en boekjes met verhalen, columns en gedachten die ik vanaf 2008 uitgaf en vanaf eind 2015 publiceerde op mijn website harriebielders.nl.

 

Ter gelegenheid van 5 jaar harriebielders.nl dit boekje met 20 columns die voor mij weergeven en samenvatten wat ik zoal dacht, zoekend naar wat de wereld een beetje mooier zou kunnen maken.


Valkenburg 2020.

© Harrie Bielders


Aantal pagina's: 103.


Het boek 'Wat ik dacht' kost 12,50 euro inclusief verzendkosten. Het verschijnt in het najaar van 2020. Je kunt je er voor inschrijven via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.


De columns in dit boek kun je ook lezen op deze website onder 'Columns' in het hoofdmenu.

7.

Deel 5 van de serie 'Vensters'.

Wat ik zag.

140 Foto's 2004-2020.


Voorwoord.


We hebben ogen gekregen om te kijken en te zien. Kunnen zien is een van de vijf geweldige zintuigen die we hebben gekregen en is doorgaans het zintuig dat we niet willen missen als we een keuze zouden moeten maken uit een van onze zintuigen die we absoluut willen behouden: zien, horen, ruiken, proeven en voelen.

Hierboven is bewust geschreven ‘om te kijken en te zien’ omdat ik heb ervaren dat kijken en zien twee verschillende begrippen zijn.

Laat een groep mensen door een straat lopen en vraag ieder lid van de groep daarna wat hij/zij heeft gezien, dan krijg je een veelheid aan antwoorden. Sommige leden van de groep zullen niet meer rapporteren dan dat ze huizen hebben gezien en mensen, anderen zullen opsommen dat ze gebouwen hebben gezien met allerlei details, mensen die chagrijnig kijken, een paartje dat verliefd was en winkels die uitverkoop hadden. We kijken naar hetzelfde en zien verschillende dingen.

Wat mensen zien, vertellen, opschrijven, vastleggen op foto’s  laat iets van henzelf zien, van wat ze denken, wat hen opvalt en interesseert.

 

Onlangs stelde ik het boek ‘Wat ik dacht’ samen en wel met 20 columns die ik de afgelopen 5 jaren schreef. Het was een ontdekkingstocht naar thema’s die blijkbaar mijn denken en dus ook mede mijn leven bepalen.

Nu ik bijna 77 jaar heb geleefd, ben ik op zoek gegaan naar waar mijn kijken doorgaans op is gericht, naar wat ik zie. Ik bekeek de digitale foto’s die ik maakte in de periode 2004-2020 en selecteerde 140 foto’s die me het meest boeiden en dus iets over mezelf vertellen, ze laten zien wat me boeit in de wereld om me heen.

 

Alhoewel het van persoon tot persoon verschilt, bekijken en zien we in eerste instantie doorgaans eerst het geheel van het stukje wereld dat in ons zichtveld komt. Daarna valt ons wellicht een detail op dat we nader bekijken, en soms zien we dan weer een detail van het detail dat ons boeit.

Het geheel of de details kunnen inspireren tot een beschrijving, een foto of een kunstwerk, ze verbeelden de  werkelijkheid zoals wij die zagen.

De foto’s in dit boekje laten zien wat ik zag.


Thema's: Ingangen, trappen, schoenen, constructies, mensen, op straat, groei, water, gedenktekens, jaargetijden, verzamelingen, texturen, kloosters en liefde.


Valkenburg 2020.

© Harrie Bielders


Aantal pagina's: 78.


Het boek 'Wat ik zag' kost 12,50 euro inclusief verzendkosten. Het verschijnt in het najaar van 2020. Je kunt je er voor inschrijven via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.


SERIE 'STILTE EN REFLECTIEMOMENTEN'.

8. Briefmapje (21x10x0,7cm) Overpeinzingen: 12 columns en 12 teksten.

Deel 1 van de serie 'Stilte- en reflectiemomenten'.

Voorwoord.


Wij hebben in tegenstelling tot dieren een vrije wil, we kunnen kiezen tussen mogelijkheden, kunnen ons voelen, denken en handelen veranderen als we ontdekken dat ze niet goed zijn voor het welzijn van onszelf en anderen. Daardoor kunnen we groeien en ons ontwikkelen als mens en mensheid.

Dit vraagt wel dat we af en toe stilstaan, stilzitten, stil zijn, naar onszelf en onze omgeving kijken en nagaan of we hetgeen we doen overeenkomt met onze diepste dromen over onszelf en de wereld. 


De overpeinzingen in dit mapje, in de vorm van columns en teksten, zijn ontstaan of ontdekt in de stilte van het lezen en schrijven en het reflecteren, nadenken over gebeurtenissen, situaties en vragen, en zijn op hun beurt wellicht weer aanleiding tot nieuwe overpeinzingen als bijdrage aan onze groei en ontwikkeling.

Inhoud.


Columns


1. Voornemens.

2. Terugblikken.

3. Als het waar is.

4. Bij de hemelpoort.

5. Mateloos.

6. Liberté, égalité et fraternité.

7. Integratie.

8. Onze gezondheid.

9. Vakantie.

10. Huis - thuis.

11. Bevrijd, maar ook vrij?

12. Over liefde.


Deze colums kun je ook lezen op deze website onder 'Colums' in het hoofdmenu.

Teksten.


O-    We hebben een vrije wil.

        Harrie Bielders.

I.       De grootste ontdekking.

        William James.

II.      Wees niet bang.

          Freek de Jonge.

III.     De verdringing van het mysterie.

          Hein Stufkens.

IV.     Er is maar één vraag.

         Willem Glaudemans.

V.      Over het ego.

          Ronald Jan Heijn.

VI.     Bevrijden.

          Hajo Banzhaf.

VII.    Eenheid en verscheidenheid.

          Ronald Jan Heijn.

VIII.  Ziekte als een uitnodiging.

          Marinus Knoope.

IX.     Doelloos dwalen.

          Ethan Nichtern.

X.      Thuis.

          Hennig Mankel.

XI.     Je eigen verlangens.

          Marinus Knoope.

XII.    Van C naar O.

          James Redfield.

O+     Laten we durven.

          Griet op de Beeck.


Valkenburg december 2017

© Harrie Bielders

Het mapje 'Overpeinzingen kost  €12,50 inclusief verzendkosten. Je kunt het bestellen via harriebielders@gmail.com. onder vermelding van je naam en adres.


Je kunt de columns ook lezen op deze website onder 'Columns' en de teksten onder 'Teksten' in het hoofdmenu.

9. Mapje (10x10x0,7 cm.) 'Gedachten, Audius 1'.

Deel 3 van de serie 'Stilte- en reflectiemomenten'.

30 gedachten met bijpassende illustraties voor een stilte- en reflectiemoment.


Recenties:


'Omdat je elk item zo kernachtig verwoord hebt, geeft dat de lezer ruimte om daar verder over te filosoferen. Ook de ilustraties zijn mooi. Dit is een boekje om 'in te lijsten'.


'Het mapje ligt op ons tafeltje. We doen er elke dag 1'.


Voorwoord:


In 1963 begon ik mijn eerste dagboek. Ik noemde het Audius: hij die hoort, hij die luistert. Sindsdien heb ik veel van mijn gedachten aan hem toevertrouwd. Hierdoor heb ik ervaren dat schrijven een  enorme positieve rol speelt in mijn leven, in het reflecteren op gebeurtenissen en het uiten en verwerken van mijn gevoelens. Daarom draagt dit mapje zijn naam.

Ik heb veel geleerd van de gedachten van anderen. Ze hebben mijn denken verrijkt en gescherpt en mijn eigen gedachten voortdurend bijgesteld. Ik hoop de 30 gedachten in dit mapje een positieve bijdrage leveren aan jouw gedachten.


'Gedachten, Audius 1':


1.Bang voor stilte.

2.Beweging door tijd en ruimte.

3.Tot bloei willen komen.

4.Dao: de weg.

5.Het doel van het leven.

6.Over de dood.

7.De drang naar vrijheid.

8.Geleefd worden of leven.

9.De herfst van mijn leven.

10.Ik en wij.

11.Intimiteit.

12.Onze kijk op het leven.

13.De lente.

14.Liefde.

15.Liefde verlangen en willen.

16.Een nieuwe opgaven.

17.Passie, nieuwsgierigheid en verbeelding.

18.Reizen.

19.Het ritme van de seizoenen.

20.Roddelen.

21.Samenwerken.

22.Scheiden

23.Schrijven.

24.Tegenpolen.

25.Vakantieseizoen.

26.Verdwaald.

27.Verwondering.

28.De weg naar huis kwijt.

29.Winter.

30.Zelfverwezenlijking.


Valkenburg zomer 2018

© Harrie Bielders


Het mapje 'Gedachten, Audius 1'  kost  €10 inclusief verzendkosten. Je kunt het bestellen via harriebielders@gmail.com. onder vermelding van je naam en adres.

In het voorjaar van 2019 is de 2de en herziene druk verschenen in boekvorm.

10. Mapje (10x10x0,7 cm.) 'Gedachten, Audius 2'.

Deel 4 van de serie 'Stilte- en reflectiemomenten'.

30 gedachten met bijpassende illustraties voor een stilte- en reflectiemoment.


Voorwoord:


In 1963 begon ik mijn eerste dagboek. Ik noemde het Audius: hij die hoort, hij die luistert. Sindsdien heb ik veel van mijn ge-dachten aan hem toevertrouwd. Hierdoor heb ik ontdekt dat het uiten van mijn gevoelens en het reflecteren op gebeurtenissen belangrijk zijn voor mijn ontwikkeling. Daarom draagt dit boekje zijn naam.

De 30 gedachten in dit tweede boekje wil ik graag met je delen, zoals ik mocht delen in de vele gedachten van anderen die mijn denken hebben verrijkt en gescherpt en mijn eigen gedachten voortdurend hebben bijgesteld.


Titels 'Gedachten, Audius 2':


1.   Spinnenweb.

2    Wat maakt ons gelukkig?

3.   Dromen.

4.   Mee willen doen.

5.   Mislukkingen.

6.   Een probleemloos leven.

7.   Mindfulness.

8.   Ademen.

9.   Onze hersenen.

10. Zonder titel.

11. De smartphone.

12. Echt communiceren.

13. De ander echt ontmoeten.

14. Mijn opruimaanval.

15. Opruimen.

16. Vampiers en krakers.

17. Een economische crisis..

18. Dromen van vrede.

19. Herfstkleuren.

20. De invloed van kleuren.

21. Kleurkwaliteiten.

22. Waar wonen?

23. Gewoon thuis.

24. Gewoon.

25. Levensfasen.

26. Ouderdom.

27. Herinneringen.

28. Vandaag leven.

29. Een natuurlijke ontwikkeling.

30. Laten we …


Valkenburg voorjaar 2019.

© Harrie Bielders


Het mapje 'Gedachten, Audius 2' kost  €10 inclusief verzendkosten. Je kunt het bestellen via harriebielders@gmail.com. onder vermelding van je naam en adres.

In het voorjaar van 2019 is de 2de en hetziene druk verschenen in boekvorm.

11. Boekje 'Teksten die me raakten.

Deel 5 van de serie 'Stilte- en reflectiemomenten'.

30 teksten die me raakten: teksten over schrijven, stilte, jezelf worden, liefde en loslaten.


Voorwoord:


Als ik lees, heb de gewoonte om als ik iets lees dat me raakt, een hoekje van de bladzijde om te vouwen. Als ik het boek of tijdschrift uit heb, typ ik de betreffende tekst over en sla hem op in mijn computer. Zo heb ik een paar honderd teksten verzameld. Af en toe lees ik ze weer en dan springen er een aantal uit die me opnieuw raken. 30 van deze teksten heb ik in dit boekje samengebracht omdat ik ze niet voor mezelf wilde houden en ze de mogelijkheid wilde geven om ook jou te raken.


Valkenburg voorjaar 2019.

© Harrie Bielders


Het mapje 'Teksten die me  raakten'  is verschenen in het voorjaar van 2019 en kost  €10 inclusief verzendkosten. Je kunt het bestellen via harriebielders@gmail.com. onder vermelding van je naam en adres.

12. Boekje 'Beelden en overpeinzingen'.

Deel 6 van de serie 'Stilte- en reflectiemomenten'.

30 foto's en afbeeldingen met bijbehorende overpeinzingen.


Voorwoord:


Beelden, zoals bijvoorbeeld foto’s, kunnen herinneringen of associaties oproepen met alle gedachten, gevoelens en emoties die daaraan zijn gekoppeld en kunnen aanleiding zijn tot reflecties, overpeinzingen.

Andersom kan een gedachte, een emotie of overpeinzing aanleiding zijn voor een beeld, zoals bijvoorbeeld een foto, een schilderij, een boek of een andere creatieve uiting.

Bij het maken van dit boekje inspireerde zowel foto’s mij tot overpeinzingen alsook overpeinzingen tot foto’s en afbeeldingen.

 

Dit boekje met 30 foto’s en afbeeldingen met 30 daaraan gekoppelde overpeinzingen hoopt een bijdrage te leveren aan de invulling van stilte- en reflectiemoment in ons gehaast en drukke leven.


Valkenburg najaar 2019.

© Harrie Bielders


Het boekje 'Beelden en overpeinzingen'  kost  €12,50 inclusief verzendkosten. Je kunt het bestellen via harriebielders@gmail.com. onder vermelding van je naam en adres.

SERIE 'VERHALEN'.

13. Boekje 'Ik vertrok'.

Deel 1 van de serie 'Verhalen'.

Voorwoord:


Je kunt pas echt zien wat er op een bepaald moment of in een bepaalde periode van je leven is gebeurd als je er zowel letterlijk als figuurlijk afstand van hebt kunnen nemen zoals je na verdwaald te zijn pas kunt zien welke afslagen je verkeerd hebt genomen, welke omwegen je hebt gemaakt en hoe je de weg naar huis weer hebt gevonden als je weer thuis bent gekomen en de verdwaaltocht nog eens hebt geanalyseerd.

Vijf jaar geleden, om precies te zijn op 28 februari 2014, liet ik me, na een aantal jaren in Frankrijk gewoond te hebben, weer inschrijven als inwoner van Nederland, ik remigreerde zoals dat officieel heet. In datzelfde jaar schreef ik het verhaal ‘Een terugblik op 15 jaren Frankrijk’. Nu, 5 jaar later, is is door de afstand in ruimte en tijd ‘mijn verhaal’ over die periode in een aantal op-zichten veranderd.

Doordat ik er op een afstand naar heb kunnen kijken, heeft zich mijn zicht op die periode verdiept en daardoor genuanceerd. Naast feiten heeft de beleving een belangrijke plaats gekregen en heeft de reflectie over die periode mijn zicht op mezelf en een aantal levenszaken verscherpt. Het is zoals in de serie ‘Ik vertrek’ waar in een aantal afleveringen wordt teruggekeken op de situatie van de vertrekkers jaren later.

Ik keek doorgaans altijd, ook in Frankrijk, naar dit tv-programma omdat ik me herkende in de drang om op avontuur te gaan, weg te willen uit de vertrouwde omgeving omdat die in een aantal opzichten niet voldoet aan je dromen. Ook nu kijk ik naar dit programma, maar doe dat met een andere blik, met de blik van ‘achteraf’, van ‘Ik vertrok’.


Valkenburg voorjaar 2019

© Harrie Bielders


Het boekje 'Ik vertrok' kost 7,50 euro inclusief verzendkosten. Je kunt het bestellen via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.


Je kunt het verhaal van dit boekje ook lezen op deze website onder 'Verhalen' in het hoofdmenu.

14. Boekje 'Over kleuren'.

Deel 2 van de serie 'Verhalen'.


Inhoud:


1. Vooraf.

2. Primaire, secundaire en contrasterende kleuren.

3. De invloed van kleuren.

4. Kleurkarakteristieken.

5. De signaalfunctie van kleuren.

6. De werking van kleuren op de ruimtebeleving. 

7. Een overzicht van de werking van kleuren.

8. Ons handelen op basis van deze kleurentheorie.


Valkenburg voorjaar 2019.

© Harrie Bielders


Het boekje 'Over kleuren' kost 10 euro inclusief verzendkosten. Je kunt het bestellen via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.


Je kunt het verhaal van dit boekje ook lezen op deze website onder 'Verhalen' in het hoofdmenu.

15. Boekje 'Emancipatie.

Deel 3 van de serie ''Verhalen'.

Voorwoord:


Racisme, genderrechtongelijkheid, leeftijdsdiscriminatie en alle andere vormen van achterstelling, bevoogding, onderdrukking, uitbuiting of machtsmisbruik vragen om emancipatie van alle betrokkenen, van zowel degenen die het slachtoffer ervan zijn als degenen die de belemmeringen voor de persoonlijke groei en ontwikkelen veroorzaken.

‘Ikke zelf doen’ is vaak het eerste kleine stapje in ieders voortdurende emancipatieproces dat in elke levensfase en elke situatie voortdurend keuzes vraagt voor onze eigen groei en ontwikkeling, vaak tegen de stroom in van wat anderen vinden.


Valkenburg voorjaar 2019.

© Harrie Bielders


Het boekje 'Emancipatie' kost 7,50 euro inclusief verzendkosten. Je kunt het bestellen via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.


Je kunt het verhaal van dit boekje ook lezen op deze website onder 'Verhalen' in het hoofdmenu.

SERIE 'REIKEN NAAR EEN MOOIE WERELD'.

16. Mapje (10,5x6cm) 'Reiken naar een mooie wereld'.

Deel 1 van de serie 'Reiken naar een mooie wereld'.

10 boekenleggers met afbeeldingen en teksten ter inspiratie.


Thema's:

Valkenburg juni 2019.

© Harrie Bielders


Het mapje met 10 boekenleggers 'Reiken naar een betere wereld' kost 7,50 euro inclusief verzendkosten. Je kunt het bestellen via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.

17. Wenskaarten (dubbel 15x10,5cm) 'Reiken naar een mooie wereld'.

Deel 2 van de serie 'Reiken naar een mooie wereld'.

2x10 wenskaarten met afbeeldingen en teksten ter inspiratie, incl. enveloppen.


Thema's van respectievelijk serie A en B:

Valkenburg juli 2019.

© Harrie Bielders

De wenskaarten 'Reiken naar een betere wereld' kosten 12,50 euro per serrie van 10 kaarten inclusief verzendkosten. Je kunt ze bestellen via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.

18. Wenskaarten (dubbel 15x10,5cm) 'Sterrenbeelden' en 'Planetentypen'.

Deel 3 van de serie 'Reiken naar een mooie wereld'.

2 wenskaarten met de beschrijvingen van de 12 sterrenbeelden en de 7 planetentypen.

Valkenburg najaar 2019.

© Harrie Bielders


De 2 wenskaarten 'Sterrenbeelden' en 'Planetentypen',  kosten 4,50 euro per serrie inclusief verzendkosten. Je kunt ze bestellen via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.

19. Wenskaarten (dubbel 15x10,5cm) 'Sterrenbeelden'.

Deel 4 van de serie 'Reiken naar een mooie wereld'.

12 wenskaarten met afbeeldingen en beschrijvingen van de 12 sterrenbeelden.


Voorbeeld:

Valkenburg najaar 2019.

© Harrie Bielders


De wenskaarten 'Sterrenbeelden' kosten 12,50 euro per serrie van 12 kaarten inclusief verzendkosten. Je kunt ze bestellen via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.

20. (Verjaardag)kalender (15x21 cm) 'Sterrenbeelden'.

Deel 5 van de serie 'Reiken naar een mooie wereld'.

Kalender met de 12 sterrenmaanden, de afbeeldingen en beschrijvingen van de 12 sterrenbeelden.

Valkenburg najaar 2019.

© Harrie Bielders


De kalender 'Sterrenbeelden' kost 12,50 euro inclusief verzendkosten. Je kunt hem bestellen via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.

21. Beelden uit steen.

Deel 6 van de serie 'Reiken naar een mooie wereld'.

17 Beelden uit steen: Beeldverslag van 3 'Symposia Inernationales sur pierre' in 2011, 2012 en 2013 in Frankrijk.

Valkenburg januari 2020.

© Harrie Bielders


Aantal pagina's: 78.


Het boekje 'Beelden uit steen' kost 12,50 euro inclusief verzendkosten. Je kunt het bestellen via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.