Over mezelf

Ik werd eind 1943 geboren in Sittard als vierde kind binnen een gezin met 9 kinderen, ging op mijn twaalfde naar het klein seminarie en daarna naar het groot seminarie, studeerde filosofie, sociologie en, na de beëindiging van de priesterstudie, bouwkunde aan de HTS, architectuur aan de Academie van Bouwkunst, informatica, pedagogiek en didactiek, facility management, verandermanagement en biografie, volgde de opleiding tot Reikimaster en verdiepte me in oosterse en westerse filosofieën, levensbeschouwingen en meditatietechnieken.


Ik was o.a. werkzaam als architect en als docent aan de Hogeschool Zuyd en een aantal particuliere opleidingsinstituten, was consultant binnen het vakgebied facility management en ben de auteur van boeken, verhalen en columns over uiteenlopende onderwerpen.


Ik ben de vader van 2 zonen en de opa van 5 kleinkinderen.


Na mijn ‘werkperiode’ trok ik me in 2004 terug in Frankrijk en kwam in 2014 terug naar Nederland en woon sindsdien met mijn lief Marjó in Valkenburg-Zuid-Limburg, leef, lees en filosofeer daar gewoon verder, beschouw het leven van alledag, schrijf boeken, verhalen en columns en publiceer deze o.a via deze website. Ik kan ‘het preken’ niet laten.


Harrie Bielders