Boeken

Harrie Bielders

Boeken, verhalen, gedachten .......

Boeken en andere uitgaven.


1.   Boek 'Mijn onze vader'.

2.   Boek 'Zeven vragen over het leven'.

3.   Boek 'Reiken naar de hemel'.

4.   Boek 'Voorbij het materiële  denken'.

5.   Boek 'Een trap van steen en wolken'.

6.   Briefmapje 'Overpeinzingen: Columns en teksten'.

7.   Boekje 'Overpeinzingen: Columns en teksten'.

8.   Mapje en boekje 'Gedachten, Audius 1'.

9.   Mapje en boekje 'Gedachten, Audius 2'.

10. Boekje 'Teksten die me raakten'.

11. Boekje 'Ik vertrok';

12. Boekje 'Over kleuren'.

13. Boekje 'Emancipatie'.

14. Mapje met 10 boekenleggers 'Dromen van een betere wereld'.

15. 20 wenskaarten 'Dromen van een betere wereld'.

16. 12 wenskaarten met de 12 sterrenbeelden en hun betekenis.

17. Verjaardagskalender met indeling van de 12 sterrenbeelden.

18. Boekje 'Beelden en overpeinzingen'.


Hieronder vind je alleen de boeken waarvan de titel in bovengenoemde opsomming zwart is gedrukt en waarvan de teksten zijn te lezen op deze website.


Alle bovengenoemde uitgaven en de bijzonderheden ervan vind je onder 'Winkel' in het hoofdmenu.

1.

Mijn onze vader.


Recensies.


'Behoedzaam loopt een zoon door het leven van zijn vader. Hij legt stijgerplanken uit over het gat in beider levens: 25 jaar afstand tussen zijn vader en hem. Een karwei waarmee hij recht doet aan zijn vader, zichzelf en hun relatie. Wat te doen met een gat in ons leven?'

Fetsje Kingma


'Een intiem en met veel gevoel geschreven verhaal, dat op meerdere momenten ontroert. Een geschiedenis van twee botsende karakters, die na vele jaren en met veel inspanning uiteindelijk hun tegenstellingen weten te overbruggen. Een document humain pur sang!.'

Leo Bielders


Voorwoord


'Mensen die geschiedenis schrijven, zijn het nooit met elkaar eens, en toch is het echt gebeurd. Over één ding dat maar één keer is gebeurd vertellen ze wel honderd verschillende verhalen. Ze schrijven er boeken over. De mensen die erbij waren zagen niet allemaal hetzelfde. Zelfs met de televisie weet je niet echt wat er is gebeurd, en zelfs wanneer je erbij bent, zie je het niet goed, of je ziet niet alles, of je ziet alleeen wat je kan of wil zien ................'


Dialoque avec mon jardinier / Gesprekken met mijn tuinman, Henri Cueco, Rotterdam, Donker 2006, pag. 87


Champlin-Frankrijk 2008

© Harrie Bielders 


Aantal pagina's: 64.


Het boek kun je lezen op deze website, maar als je het liever leest met het boek in je handen, kun je het ook bestellen via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres. Prijs inclusief verzendkosten: 12,50 euro.

2.

Zeven vragen over het leven.


Voorwoord.


18 december 2012 ben ik aan mijn zeventigste levensjaar begonnen. Alle illusies over ‘nog niet oud’ zijn nu definitief voorbij, alsook de tijd van de overgang van werken naar niet werken. Ik heb het gevoel een bepaalde fase afgesloten te hebben en me te gaan richten op een andere, een totaal andere. Het is een periode van stilstaan en van achterom én vooruit kijken. Wat was dat allemaal en wat zal er zijn?

Gedreven door een voortdurende nieuwsgierigheid naar hoe het leven in elkaar steekt, zoek ik rond mijn 70ste naar antwoorden op 7 belangrijke levensvragen.


De 7 vragen en antwoorden zijn vastgelegd in 7 hoofdstukken, die op deze website zijn te vinden onder de submenus van Boeken/Zevenverhalen over het leven.

Het boek 'Zeven vragen over het leven' werd in november 2013 uitgegeven ter gelegenheid van mijn 70ste verjaardag.


Inhoud.


1. Waarom ben ik hier?

2. Wat en wie bepaalt mijn leven?

3. Wie en wat ben ik eigenlijk?

4. Ligt er een bepaald stappenplan aan mijn leven ten grondslag?

5. Hoe kom ik in contact met mijn diepste wensen en dromen?

6. Wat is liefde eigenlijk?

7. Wat is er na dit leven?

   

Champlin-Frankrijk 2013

© Harrie Bielders


Aantal pagina's: 80.


De teksten van dit boek kun je lezen op deze website, maar als je ze liever leest met het boek in je handen, kun je het boek ook bestellen via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres. Prijs inclusief verzendkosten: 12,50 euro.

3.

Reiken naar de hemel.

Zeven verhalen over het leven.


Recensies.


'Tijdens je leven kom je regelmatig voor keuzes te staan. Hoe neem je zo’n wissel en wat wil je ermee bereiken? Harrie Bielders beschrijft met veel inlevingsvermogen hoe hij zijn leven steeds opnieuw richting heeft gegeven. Aan zijn inzichten kunnen velen zich spiegelen!

Daarnaast geeft hij aan hoe hij in de loop der jaren zijn weg heeft weten te vinden in de vele veranderingen die zich in onze samenleving voordoen.

Kortom: een boek waarin op een inzichtelijke manier veel facetten van het leven aan bod komen en dat een niet alledaags licht doet schijnen op de wereld waarin wij leven. Een verademing in een tijd waarin veel niet meer lijkt op wat het geweest is.'

Leo Bielders


*

'Het getuigt van moed om je zo kwetsbaar te tonen. De levensthema’s zijn herkenbaar.'

Resi Hanssen


Voorwoord.


Richting geven aan ons leven, onze diepste dromen verwezenlijken, vraagt dat we inzicht hebben in waarvoor we hier zijn, in wat we willen en hoe we dat kunnen realiseren, vraagt inzicht in wie we zijn, hoe we handelen en in hoe de wereld om ons heen in elkaar steekt en vraagt te leren van alles wat we doen en tegenkomen door te reflecteren, in de hoop, via wellicht kronkelende paden en paadjes die soms stijl en soms vlak zijn, de top te bereiken die we willen en dus hebben te beklimmen en dan te kunnen genieten van het uitzicht dat voldoening en geluk schenkt, ons even verheft boven de aarde en ons dichter bij de hemel brengt, daar waar we vandaan komen en weer naar toe gaan en waarnaar we reiken.


Zeven verhalen over het leven.

Reflecties over gisteren, vandaag en morgen, op weg naar …


Inhoud.


0.Voorwoord.   

1.Babyboomer in de jaren zestig.

2.Een terugblik op 15 jaren Frankrijk.

3.Gepensioneerd en wat dan? 

4.Mijn monnik. 

5.Dao: de weg.

6.Van inzicht naar uitzicht.

7.Veranderen, hoezo?


Valkenburg oktober 2016

© Harrie Bielders


Aantal pagina's: 126.


Het boek kost 15 euro inclusief verzendkosten. Je kunt het bestellen via harriebielders@gmail.com onder vermelding van je naam en adres.


De verhalen in dit boek kun je ook vinden onder 'Verhalen' in het hoofdmenu.